Beam Dedektörü 19KAS
Beam Dedektörü

BEAM DEDEKTÖRÜ 

 

Işının kesilme prensibine dayalı duman algılamasında kullanılan detektörlere beam dedektörleri denir.Işık demetini (beam ing) gönderen (verici - transmitter ingışın demetini alan (alıcı - reciever) ve ışığı analiz eden kontrol ünitesinden meydana gelirler.Üreticiler maliyet veya kurulum kolaylığı açısından bu ünitelerden bazılarını bir ünitenin içerisine yerleştirebilmektedirler.Yansıtıcı ayna kullanılarak alıcı ve verici ünitesinin birleştirildiği ışın tipi dedektörlere yansıtmalı tip ışın tipi dedektörler denilmektedir.Işın tipi beam dedektörleri konvansiyonel ve adresli tip olarak da üretilmektedirler.Konvansiyonel tipler röle çıkşları veya adresleme modulleri ile kullanılarak geniş bir kullanım alanı sunmaktadırlar. 

 

Beam dedektörler temelde çevre güvenlik sistemleri ve yangın alarm sistemlerinde kullanılan olarak ikiye ayrılırlar. Çevre güvenlik sistemlerinde kullanılan beam dedektörler korunmak istenen bölgenin bahçe duvarı veya çit gibi alanın en dış sınırını belirleyen hat boyunca kurulan bu sistem izinsiz giriş için kişinin yapıya yaklaşmasına izin vermez ve tehditin en uzak noktada fark edilmesini sağlar. 

 

 

 

 

BEAM DEDEKTÖRLER NERELERDE KULLANILIR? 

 

Optik Işın Tipi Duman Dedektörleri  geniş alanlarda duman algılaması için kullanılırlar.Beam dedektörleri genel olarak nokta tipi dedektörlerin montajının,kablolamasının,bakımının zor,ekonomik olmadığı veya uygulanamaz olduğu durumlarda kullanılırlar.Beam dedektörleri geniş alanların en az maliyetle kapsanmasını sağlarlar.Beam Optik Işın Tipi Duman Dedektörleri yüksek tavanlı,tozlu,kirli ve ısı değişiminin fazla olduğu ortamlar için de uygundurlar. 

 

Yangın alarm sistemlerinde kullanılan beam dedektörleri ise ışının kesilme prensibine dayalı çalışırlar. Işın demetini gönderen bir verici, ışın demetini alan bir alıcı ve ışığı analiz eden kontrol ünitesinden meydana gelirler. Beam Dedektörleri yangın algılama sistemleriyle birlikte; analog adresli, akıllı adresli ve konvansiyonel uygulamalarla entegre olarak çalışabilirler. 

 

ÇEVRE KORUMA BEAM DEDEKTÖR 

 

  • Kablolu Beam  Dedektörler 
  • Kablosuz Beam Dedektörler 
  • Hareket Algılamalı Kameralar 
  • Video Analiz Kameralar 
  • Analiz Yazılımları 
  • Elektronik Çit 
  • Hareket Sensörleri 

 

 

IŞIN TİPİ BEAM DEDEKTÖRÜ 

Depo, alışveriş merkezleri gibi geniş ve yüksek alanlara sahip yerlerde kızılötesi ışınlarıyla dumanı algılamak için dizayn edilen modern bir dış görünüme sahip ve yüzey montaj üretim tekniği ile üretilen ışın tipi duman dedektörüdür. Işın tipi duman dedektörü alıcı ve verici 

olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır.Bu iki parça 5-100 metre arasında bir mesafe ile yerleştirilir. 

Işın tipi beam dedektörler konvansiyonel ve akıllı adresli olmak üzere iki tip sistem uygunluğu sunar. Standarda göre tavan yüksekliğinin 11 metreyi geçtiği alanlarda kullanılmaktadır. 

 Bu beam dedektörler ışının kesilme prensibine göre çalışırlar. Kullanım alanları endüstriyel depolar, üretim alanları, fabrikalar, fuar ve sergi alanları, konferans salonları, alışveriş merkezlerinin fastfood bölümleri, spor salonları, hava limanları, müze ve tarihi yapılar vb. gibidir. Yüksek tavanlı geniş alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış beam dedektörlerdir.Beam dedektörlerinin çalışma prensibi olarak vericiden çıkan ışının engellenmesi prensibine dayanır. Alıcı sistemin kurulum aşamasında üzerine düşen ışın miktarını referans almaktadır. Çalışma durumunda alıcı ışın miktarındaki azalmayı referans miktarla karşılaştırarak ışının engellenme yüzdesi bulunur. 

 

LASER YANGIN ALGILAMA(BEAM DEDEKTÖRÜ) 

 

Beam , Laser  )  Optik Işın Duman Dedektörü  "geniş alanda" duman algılamayı  sağlamak için kullanılır. Bunlar genellikle pratikdir.Geleneksek noktasal tip dedektör kurulum ve  işletmesinin zor olduğu ortamlarda kullanılır.  (kurulum, kablolama ve bakım)  Aynı zamanda az maliyetle, geniş bir alanda kapsama sağlar. Optik Işın Duman Dedektörleri de ideal yüksek tavanlı, tozlu ve kirli ortamlarda, yada aşırı sıcak ortamlar  karşılaşabilirsiniz  

Tipik uygulamalar: 

- Konferans ve Sergi Merkezleri  

- Alışveriş Merkezleri  

- Tarihi Binalar  

- Camiler  

- Müzeler  

- Yüksek Tavanlı alanlar   

- Üretim Tesisleri  

- Depolar  

- Havaalanları  

- Oteller ve Kumarhaneler  

- Spor ve Eğlence Merkezleri 

Işın Duman Dedektörü Türleri: Optik Işın Duman Dedektörü ışık kararması prensibine göre çalışır. Optik Işın Duman Dedektörü ışığa elemanı normal durumda Verici tarafından üretilen ışık görür. Alıcı, toplam kararması yüzdesi dayalı önceden ayarlanmış bir hassasiyet seviyesine kalibre edilir. Öngörülen ve Yansıtıcı - Optik Duman Dedektörü Işın iki genel türü vardır.kullanılan tip montaj ve çevre koşulları ve kısıtlamaları tarafından dikte edilecektir. 

Öngörülen Işın Duman Dedektörleri : Verici (TX) ve alıcı (RX) alanının her bir ucunda yüklü ayrı 100Metre kadar korunması gerekmektedir. Alıcı Denetim Birimi, zemin seviyesinde yüklü ikinci bir varlık elektriksel olarak bağlanır.Yansımalar geri Verici gitmek gibi Öngörülen Optik Işın Duman Dedektörleri kaçak yansıması daha az duyarlıdır.Sonuç olarak, Projeli Optik Duman Dedektörü Işın işletim ortamında sol dar boşluklar içinde çalışabilir. Buna ek olarak, Projeli Optik Duman Dedektörü Işın Verici ve Alıcı birimleri genellikle kompakt ve kolay "estetik" mimari tasarımlar içine kabul edilir. 

Yansıtıcı Işın Duman Dedektörleri:Verici (TX) ve Alıcı (RX) bir ünite içinde yer alır. iletilen kızılötesi ışın geri yansıtıcı (prizma) tarafından yansıtılan uzak 100Metres kadar, bu birimin karşısında monte edilir. Alıcı ya Transceiver entegre veya zemin seviyesinde monte edilebilir bir kontrol ünitesine bağlanır. Yansıyan Optik Işın Duman Dedektörleri düşük kurulum maliyetleri (güç ve kablolama sadece Telsiz sonunda gerekli) ve sadece uyumlu hale getirilmesi Transceiver gerektirir az kablo kullanır.Ancak Yansıyan Optik Duman Dedektörü Işın yakın IR ışını yoluna yansıtıcı öğeler savunmasız olabilir. Reflektör geniş kabul açısı olduğu için, öngörülen Optik Duman Dedektörü Işın her iki ucunda olarak doğru hizalanması gerekmez. 

 

LASER BEAM DEDEKTÖRÜ YARARLARI 

  • Sistem Denetleyicisi başına 2 Detektöre izin verir 
  • 5 ila 120 metre aralığındaki, her bir Dedektör grubu için konfigüre edilebilir 
  • Alıcıda Entegre Lazer Hizalama 
  • Denetleyici ve Alıcı arasındaki 2-telli Arabirim 
  • Dedektör başına ayrı Yangın ve Arıza Röleleri 
  • LCD ekranlı Düşük Seviye Kontrol Cihazı 
  • Programlanabilir Hassasiyet ve Yangın / Hata Gecikmesi 
  • Sürüklenme telafisi için Otomatik Kazanç Kontrolü (AGC) 
  • Verici, Alıcı ve Denetleyici için İlk Düzeltme konsepti 
  • Kablolama kolaylığı için çoklu kablo rakorları 
  • Verici kontrolörden beslenebilir 

 

 

 

 

 

 

 

Teklif Al

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile irtibat sağlayabilirsiniz.