Cami Ses Sistemleri 01ARA
Cami Ses Sistemleri

Cami Ses Sistemleri 

 

Camiler için konfigüre edilmiş tasarlanmış profesyonel ses sistemleridir.Genel tabiriyle aranan isminin dışında tabi ki sadece camilerde kullanılmıyor. Kur’an kursları, mescidler,kiliseler ve ibadethanelerde kullanılırlar. 

 

Cami Ses Sisteminde en dikkat edilmesi gereken nokta cami hoparlörüdür.İmam ve müezzinin konuşmasının tüm camide doğru bir şekilde duyulması gerekir bunun içinde cami hoparlörü seçimi sistemin verimi açısından çok kritiktir. 

 

Camilerin yapısı gereği akustik problemi yaşanmaması açısından özel olarak projelendirilirler.Her caminin kendine has yapısı, konumu ve kitlesi olduğundan ekipman ihtiyaçları da bununla doğru orantıda değişmektedir.Cami iç ve dış ses sistemi olarak ayrılmasındaki temel madde bundan kaynaklıdır.Örneğin cami ses sistemleri kurulumu planlanırken cami dışında kullanılacak malzemeler içeride kullanıma uygun olmamaktadır. Tam da bu noktada dış ortam cami seslendirme ekipmanlarından minare anfisi, minare hoparlörleri çoğu durumda cami içinde kullanılmasına uygun değildir. Aynı şekilde içeride kullanılan küp anfi,sütun hoparlör,telsiz mikrofonlar da cami dışı seslendirmede kullanılan ekipmanlar arasında değildirler.Caminin büyüklüğüne göre hoparlör sayısı ve ona göre kaldırabilecek anfi seçimi en önemli maddedir.Bu sebeple profesyonel ekip tarafından keşif yapılmalıdır ve ayrı ayrı teklif alınmalı değerlendirilmelidir. 

 

 

 

 

Cami Ses Sistemi Elemanları 

 

Cami Anfisi 

Anfi, amfi ya da amplifikatör hepsiyle günlük kullanımda karşılarışırızAnfi ses sinyallerini yükselten elektronik cihazlardır.Cami anfisi; cami ses sistemlerinin en önemli ekipmanıdır denilebilir.Yukarıda da bahsettiğimiz gibi cami için anfi modellerinde de içerde ve dışarda kullanılan tipleri farklı özelliklere sahiptir.  

Örneğin; minare anfisi dış seslendirme ekipmanıyken,küp anfiler cami içi kullanıma daha uygundur. Cami anfisi belirlerken yeterli ses gücüne sahip olması,istenen anfi ses ayarları yapılabilmeli ve tabi ki bağlanacak hoparlörlere yetecek kadar güçlü ve akustiğin sağlam olmasına dikkat edilmesi gerekir.Cami anfisi çeşitleri,kullanılacak konuma göre çeşitli kanal sayılarına sahip hat trafolu-trafosuz,power anfi,anfili-deck mixer ve USB+Bluetooth destekli modelleri bulunmaktadır. 

 

Cami Mikrofonu 

Cami mikrofonu modelleri kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayrılabilir. Teknik olarak tanımlarsak mikrofon; ortamdaki ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çeviren cihazlardır.Tanımından yola çıkarak camilerde de cami mikrofon sistemleri noktadan kitleye ses dalgalarını iletilmesinde görev yapan bir seslendirme aracıdır. 

Cami mikrofonu çeşitleri; kullanılacak konuma göre kablolu el mikrofonu, kürsü, telsiz,headset, yaka mikrofonu olarak çoğaltılabilir. 

 

 

Teklif Al

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile irtibat sağlayabilirsiniz.